För den hästintresserade

Vill du åka till ett ridläger i Södertälje? Att åka på sommarläger kan vara en fantastisk upplevelse, men ibland är det svårt att avgöra om ett ridläger är rätt val. Om du gillar hästar och tycker om att tillbringa tid i stallet, så kan ett ridläger vara något för dig.

Ridläger anordnas av ridklubbar och skolridklubbar. Ridklubbarna erbjuder främst sina medlemmar möjlighet att delta i olika evenemang, men ibland öppnar de också upp för icke-medlemmar. Säsongen för ridläger börjar tidigt på våren och pågår till sensommaren eller hösten – beroende på var du bor.

Vissa skolor och flera fristående instruktörer erbjuder anläggningar endast under helgerna, så se till att kolla upp det innan du fattar ett beslut! Bara för att en instruktör erbjuder ett veckolångt läger betyder det inte att alla veckor under säsongen skulle vara tillgängliga. Se till att om du vill delta en viss vecka så finns det minst en annan person som också vill vara med! Om ingen av dina vänner kan delta under den tid som du föredrar, kan du kanske överväga följande alternativ:

Be att få delta i lägret tillsammans med din ridlärare. Om ridläraren redan är upptagen för denna period kan det vara möjligt att boka in dig på ett annat läger där någon annan kan ta med dig som extra. På så sätt får du åka till samma ställe som dina vänner!

Leta efter en annan ridlärare som erbjuder veckolånga läger eller bara en helg. Vissa erbjuder läger endast under helgerna, så dessa kanske till och med passar bättre in i ditt schema än de läger som är öppna alla dagar i veckan. De flesta ridlärare har också egna hästar, så om din häst är borta på ett träningsstall under sommarlovet eller i sitt sommarställe löser detta eventuella transportproblem.

Ridläger inkluderar vanligtvis lektioner och andra aktiviteter under hela dagen, från tidig morgon till sen eftermiddag. Lektionerna ges antingen av en ridlärare eller av en kombination av en ridlärare och en elev som hjälper till med utfodring, stallning och allmänna rutinarbeten.

Så, hur känns det, är du intresserad av att gå på ridläger i Södertälje?

Du gillar kanske också...